Status
Do follow my ig @noreenmuhammys :)
Mrs Noreen
Budak Sekolah
Thursday, May 24, 2012 • 2:50 PM • 0 comments


La la la la laaaaaa. Aku bosan tul dok kat rumah. Dahla tak keje agi neh. Duit pon tak masok, ergh. Yang lepas punyo pon nak abeh dah. Aku tak risau sangat lah pasal duit. Handphone aku tak top up pon takpe. Takde sape yang aku nak text or call. Kalu nak call pun aku pakai telefon rumah. Susah carik duit sekarang. Ada duit pun, sekelip mata aku habiskan hahahahahahahhahahaha. Aku tak boros, cuma aku habiskan duit tu untuk beli makanan.Hahahaha ! ARGH ! Seriously aku bosan dok rumah. Aku nak kene masak, kemas rumah, sidai pakaian, sapu menyapuuuuu menyampah ! Haktuih ! Sampai bila aku nak buat keje ni semua ? Aku nak sambung study, lepas tu grad, lepas tu kalau boleh, aku nak sambung lagi sampai degree, kalau boleh lagiiiii, aku nak studyyyyyyyyyy je sampai aku mati. InshaAllah. Pulakk dah kan ? Nak keje yang elok, boleh tolong mak abah aku lepas ni. Asyik-2 dorang jer yang tolong anak-2 kan, aku nak gak tolong dorang. Dulu, kalu aku tak masok PLKN, aku tak fikir semua ni kot. Lepas aku PLKN, aku boleh fikir pulak semua ni. Haha ! 

Aritu, aku bukak facebook, aku tengok gambar bebudak sekolah you !!! Aku ada benda nak kasi tau kat korang. Budak-2 yang masih di alam persekolahan tu, takyah la fikir nak kapel-2 ne. Tak elok. Betul, akak tak tipu. Masa akak study dulu, mana de kapel-2 ne. Maklumlah, akak kapel ngan study. Kuang3. Kene tipu. Kapel tu boleh, tapi jaga-2 lah sikit, awak tu study agi, takyah nak menunjuk-2 kat orang yang awak tu ada buah hati, Satu lagi hal, kalau pergi sekolah tu, takyah touch-up macam mak nyah. Benci akak nengok, yang mak nyah tu, biar lah mak nyah, dorang dah abis study, akak maksud kan korang yang masih sekolah tu. Aku ade lah gak nengok bebudak sekolah kat sini, lebih-2 upper 6. Ya Allah ! Pakai eye liner tebal soploh inci der. Blusher merah mengalahkan opera cina. Lipstick/Lip balm yang menyilaukan mata, kalah Angelina Jolie kauuu hahahahahahh ! Cikgu tak ambil tindakan pulak !? Kalau zaman aku dulu, dah kene tonyoh ngan arang kot. Korang pergi sekolah ke, nak pergi Prom neh ? Agak-2 la sikit. Watpe nak pakai mekap pergi sekolah, lepas sekolah kan boleh pakai. Takyah gedik sangat boleh tak ? Orang lain menyampah nengok kau tau tak ? Cakap pasal fashion. Tudung budah sekolah. Macam tak cukup kain, lepas tu, lilit-lilit. Mak aiii ! Fashion ke dik oi !? Study dulu barulah fashion-memashion neh. Akak and akak-2 yang lain menyampah tengok adik. Takyah tunjuk gangster ye, kang akak lempang baru padan mukeng. Seriously dek, tapak tangan ad tubuh akak dua atau tiga kali ganda daripada adik tau. Akak-akak tak suke nengok yer. Lepas tu, kain sekolah tu dah elok panjang tutup semua, takyah lah nak selak-2 nak angkat-2 masa jalan tuh. Takde sape nak hidu bau kangkang adek tuh. Boleh pengsan akak tau !? Takde makna nye seksi, seksa ade lah akak nengok. Kalu study seksi takpe gak, kembang hidung sampai pecah pun takpe. Kan kan kan ? Beg sekolah lagi. Fuhhh, study bawak buku pegi sekolah, adek tu akak nengok, nipis semacam je beg sekolah. Beg sekolah tak macam beg sekolah pulak tu, macam purse akak yang kering tu ade lah. Kecik gile kau beg die. Boleh pulak pakai handbag pegi sekolah. Kalau aku jadi cikgu kat sekolah tu, memang aku baling kat sungai ar beg die tu. Pergi sekolah bawak ape dek beg cemtu ? Buku letak kat mana ? dah scan dalam kepala eh, ade memory ke ? Berapa gig eh ? Ohh, buku teks letak bawah meja. Kang hilang sape nak tanggung ? Nak salahkan sape ? Kat rumah tak wat homework ke kalu semua buku teks simpan bawah meja. Ohhhh, kalau datang sekolah bawak beg kecik, swag... Asal tak pakai baju kecik je datang sekolah, swag kan ?? Bodoh tul lah. Bangang banyak. Entahlah, budak-2 zaman sekarang ne, dorang tak peduli semua tu. Sesetengah cikgu pun tak ambil tindakan. Apesal ek ? Maju sangat dah ke ? 


Labels: , , , , , , , , ,


DISCLAIMER
Precaution Steps

Your IP Address has been detected
BEWARE NOT TO COPY ANYTHING FROM HERE
Currently :  Flower[s] Visiting

AUTHOR
CONTACT

FOLLOWERS
Follow For Follow



PASTS





Credits

Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Mrs.Noreen