Status
Do follow my ig @noreenmuhammys :)
Mrs Noreen
Ceritanya begini...
Sunday, February 3, 2013 • 9:33 PM • 0 comments


Pejam celik dah bulan Februari kan ? Pejam celik lagi dah nak 2014. Hoh ! Jauh melompat ! Aku actually tak tahu nak update entry apa neh. Terasa jari ni nak menaip. Hahak. Okay lah, sambung entry yang lepas lah. Hehe. Tak. Bukan nak takutkan korang. Tapi dengar lah dulu k.Macam ni. Aritu kan aku cakap aku diganggu oleh makhluk "tu", sebenarnya ada kisah disebalik nya. Aku dah bagitau kat Kak Mie and Yuliang. Lepas aku bagitau kat diorang, ye diorang pun seriau. Tak sangka aku pun diganggu. Dulu ada sorang kakak storekeeper kat situ pun experience benda yang sama. Nama die Kak Ana. Die dah arwah dah. Innalillah hiwa innalillahi Raji'un. Ye, die dah meninggal sebelum aku kerja kat situ. Sebab ? Die pun diganggu. Tapi aku rasa arwah ada speciality sendiri berhubung dengan makhluk tu. Not sure lah apa penyebab arwah meninggal. Ni Kak Mie yang citer, sebab Kak Mie yang dah lama kerja kat situ. 
"Arwah dulu sebelum meninggal, perangai die pelik tau Nor. Mak arwah cakap, bila kat rumah arwah ni kadang-kadang buat perangai macam orang asli. Ikat kain kat kepala, lepas tu pegang kayu and hentak-hentak kayu tu atas lantai. Lepas tu, kalau ada mana-mana ustaz masuk Avon nak beli perfume kan, mesti die cakap die tak suka kat ustaz tu Nor. Pastu masa arwah masih kerja, arwah kekadang, tetiba berlari masuk stor bra (stor dalam), pastu nangis. Arwah pernah cakap kat akak, kalau die bergegas tetiba pastu nangis, jangan ganggu die. Die cakap die tengah nak lawan benda tu. Sebab tu lah akak boleh rasa yang die ni diganggu makhluk halus ni." And so on.
Babtu lah aku agak seriau bila masuk stor bra ni petang-petang. Aku kena ganggu tu pun dalam jam 3-4 petang camtu. Bila dah aku story kat Kak Mie, Kak Mie pun bagitau kat aku yang Avon ni memang laluan die, tapi die tak kacau or takutkan sesiapa. Abeh tu ? Yang aku terkena aritu, tak kacau ? Tak seriau ? Adohey ! Ujian apakah ini ? Awal pagi lah dah dengar Yaasin kat Avon tu. Nak kuatkan semangat diri sendiri. Alhamdulillah, perasaan takut tu dah semakin menghilang. Alhamdulillah ! 
Okay, let's skip today's story ! Betul ke english saye neh ? Ngahahah. Hari ni hair operation aku berjalan lancar. Ak habiskan RM200 aku untuk straighten balik rambut aku. Haha ! Yelah, kalau dah panjang takkan taknak jaga kan ? Mesti aku nak jaga elok-elok. Aku dah buat appointment dengan hair dresser aku tu sebulan sebelum tetapkan tarikh. Suruh die tengok dulu rambut aku ni, pastu tanya how much die boleh buat rambut aku ni. Pastu tu bila dah dapat tahu berapa banyak aku kena belanja. Aku tunggu lagi sebulan sebelum gaji, pastu dapat gaji, aku terus wat appoinment ngan die. Hehe. Then jadilah hari ni. Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar. Tapi seriously, walau aku duduk je, aku penat giler. Sampai saloon 9 a.m , selesai semua pukul 1.30 p.m. Tengkuk aku pun penat. Lepas tu sampai rumah, aku lunch, lepas tu aku lelap sampai pukul 6. Hoh ! Penat siot ! Kalau lah aku dah kawin, lelaki macam mana yang boleh tahan dengan perangai aku ni ek ? Asyik-asyik rambut. Hehe. Aku rasa ni kali terakhir lah aku buat hair treatment camni. Kalau aku nak luruskan sekali lagi, maybe I have to spend around RM300. Mati aku ! And rambut aku masa tu mungkin dah cecah lutut. Kang orang panggil aku Hantu Kak Limah pulak. Lepas penat rambut panjang aku akan potong macam Ashley Simpson neh. But taklah warna tu, maybe warna Auburn. Hehe. Biarlah orang nak cakap aku mandi guna air karat ke hape ke, dah memang aku nak rosakkan ape leh buat ? Hahaha. My hair, my style. I can do whatever I want ! :D


Awwwww. Comel je si Ashley ni ! Haha ! Dulu aku minat mohawk. Tapi tak sesuai lah aku rasa. So korang jangan tanyak mana rambut aku kalau aku dah potong cenggini nanti. HAHAHA ! babay ! Selamat malam :D

Labels: , , , , , , , , ,


DISCLAIMER
Precaution Steps

Your IP Address has been detected
BEWARE NOT TO COPY ANYTHING FROM HERE
Currently :  Flower[s] Visiting

AUTHOR
CONTACT

FOLLOWERS
Follow For Follow



PASTS





Credits

Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Mrs.Noreen