Status
Do follow my ig @noreenmuhammys :)
Mrs Noreen
Pekan Lingga 2012
Saturday, July 14, 2012 • 9:51 PM • 0 comments


Journey kali ni, Lingga. Aku tak tau lah korang pernah dengar ataupun tak nama tempat ni. Lingga ni, pekan kecik je. Dari Sri Aman ke Lingga mengambil masa lebih kurang 2jam kot. Aku pun tak berapa tau. Kalau nak tau sangat, datang lah sendiri, pastu korang kira sendiri duration die. hehehe. Takde ape yang interesting pun kat sana. Pekan jer. Takde KFC, takde Mall, yang ada sawah padi yang best ! Kalau nak tau kehidupan kampung sebenar, boleh pergi sana. Tapi bagi yang tak suke dengan scene kampung ni, baik takyah g. Kang tak pasal-pasal korang homesick. Ehee. Aku p sana pun, sebab nak anta sepupu & family dier balik. Aku pun dah lama tak g sana. So, dengan masa yang terluang pada hari Sabtu, aku cancel plan jogging aku ikut mak abah p anto depa. Sebelum ni aku dengar "mereka-mereka" cakap jalan raya ke Lingga dah elok, takde lobanggg sana lobang sini. Tapi, indah khabar dari rupa. Naik gile aku dalam kete. Mana tak nye, diorang cakap nak betulkan jalan raya ke sana, sampai sekarang depa tak wat ape pun. Masih gak camtu, tak berubah, makin teruk lagilahhh. Plis lah, mana yang bertanggungjawab, "tunaikan janji anda" . Kesian kat diorang kat sana.. Aku sempat tangkap sedikit gambar. Sebab otw p sana, kitorang berhenti kat perkampungan Pulau Seduku (baru).






Hah ! Hambek kau ! tak pasal-pasal kete bersih jadi kotor. Kalau lah aku boleh amik gambar jalan yang berlubang tu, memang aku tempek kat sini. Kitorang pegi naik 2 buah kete. Sebuah agi tertinggal dibelakang, sebab kete die agak rendah. Abah aku pun worried tengok jalan sebab tu lah kitorang stop tunggu kete 2nd datang. Dah datang, sambung balik perjalanan "goyang-goyang". Hahaha. Sampai sana, pening kepala dehh ! I present to you, Pekan Lingga.




Pekan ni lama lah sangat. Aku tak tau berapa taun dah. Ye, memang tiang die dah senget menyenget dah. Aku pun dok hairan lagi. Nape lah diorang ni sayang sangat kat benda yang dah lapuk.. Tak salah kalau nak renew balik. Buat semula. Reconstruct ! Kalau dah buat baru, kan ok.. 


Ni perkampungan die. Kampung Tengah Lingga kalau tak silap. Eekeke. Aku tak berapa tau pasal kampung ni. Sebab jaranggggg sangat nak jejak kaki kat sana.


And ni umah sepupu aku. Dah lama tak sampai, bertukar warna lah pulak. ehehehe. Dulu biru, pastu hijau, ni pink pulak. Banyak citarasa neh. eheh. Oke lah. Sekarang ni pun aku dah sampai Sri Aman. Tak banyak yang aku nak cerita kan pasal Pekan Lingga ni. heheh, kang aku cite bukan-bukan tak pasal-pasal aku kena saman :P ehehe. Nak tau dengan lebih lanjut, boleh klik SINI
Sekian terima kasih :)

Labels: , ,


DISCLAIMER
Precaution Steps

Your IP Address has been detected
BEWARE NOT TO COPY ANYTHING FROM HERE
Currently :  Flower[s] Visiting

AUTHOR
CONTACT

FOLLOWERS
Follow For Follow



PASTS





Credits

Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Mrs.Noreen