Status
Do follow my ig @noreenmuhammys :)
Mrs Noreen
Eye Infections
Friday, November 9, 2012 • 8:59 PM • 0 comments

Aku bertahan di Avon selama 2 bulan ! Eeho ! sebulan lebih dah aku tak update ! Aku online, ingat-ingat nak update, tapi tak jugak update. Sekarang ni aku ada masa, aku dah dapatkan ingatan nak update blog, aku update lah ye. Harap-harap korang sudi lah membaca, kalau tak sudi BOLEH BERAMBUS ! huahaha. Tapi kali ni kalau aku update typo bertaburan, maafkan saye ye. Aku tengah sakit mata neh. Tak pasal-pasal bila aku bukak lens balik keje petang tadi, mata aku turning red pulok ! Sebelum tanggalkan lens tu takde ape pulak. Tetiba boleh kemerahan. Bila aku taip kat Google punca sakit mata daripada penggunaan contact lens, ni yang kua
While contact lenses are safely used by millions of people every day, they do carry a risk of eye infection. The most common infection related to contact lens use is keratitis, an infection of the cornea (the clear, round dome covering the eye's iris and pupil). Keratitis can have multiple causes, including herpesbacteria,fungus and microbes (such as acanthamoeba—a very difficult infection to treat). Keratitis is the most serious complication of contact lens wear. In severe cases, it can lead to corneal scarring that impairs vision, and may lead to the need for a cornea transplant.

Learn more about keratitis:

Symptoms of contact lens-related infections may include blurry vision, unusual redness of the eye, pain in the eye, tearing or discharge from the eye, increased light sensitivity or the sensation of something in your eye. It is important to remember that some contact lens-related eye infections can cause serious vision loss or even blindness, so it is important to see your Eye M.D. as soon as possible for treatment.Factors that contribute to a contact lens-related infection include:

  • Use of extended-wear lenses
  • Sleeping in your contact lenses
  • Reduced tear exchange under the lens
  • Environmental factors
  • Poor hygiene, including poor maintenance of contact lens cases or reusing or topping off contact lens solution

Safe handling, storage and cleaning of your lenses are key steps to reduce your risk of a keratitis infection. Learn how to safely take care of your contact lenses.
Penyakit yang aku hidapi sekarang penyakit yang bernama "Bacterial Keratitis" iaitu :-

Keratitis Eye Infection

Eye anatomy



Superficial keratitis involves the uppermost layers of the cornea. When this form of keratitis has healed, there is usually no scar on the cornea.Deep keratitis affects deeper corneal layers. There can be a scar left after healing which may or may not affect your vision, depending on where the scar is located.In addition to bacterial keratitis, there are a number of other types of keratitis eye infection, some of which include:
  • Amoebic keratitis (usually affecting contact lens wearers, it is often caused by Acanthamoeba);
  • Fungal keratitis (infection with fungi);
  • Viral keratitis (caused by herpes simplex and herpes zoster viruses);
  • Photokeratitis (due to intense ultraviolet radiation exposure, e.g. snow blindness or welder's arc eye).







Dah macam biology dah. hahaha ! Tipu lah kalau aku tak takut. Tapi seriously babe, memang ade "keratitis" dekat cornea aku. Nampak sesangat kalau suluh dengan torchlight. Nampak macam ade selaput putih dekat atas cornea aku. Susah nak ambik gambar mata aku. Camera mana yang takde flash ? Tak sanggup aku ! Bila aku pejam mata aku ketat-ketat kan, pening sesangat. Memang aku sakit mata, tapi, takde gatal or sakit or bengkak. Nampak merah-merah je. Hopefully, esok sembuh lah mata aku neh. Uhuu~ Kalau aku tak keje, takpe lah nak sakit, nak merah ke hape. Ni tak, masa aku dah keje ni lah macam-macam penyakit datang. 

Tapi lagiiiiiii. Last year, hujung taun camni lah mata aku sakit camni. Same je. Musim ke ? Tak mungkin penyakit ade musim.. Ke, memang ade tapi aku ni yang bawah tempurung. Halamak ! Lantak kau lah ! Let's just hope, mata aku sembuh sikit besok. Sikit pun jadi lahhhhhh. Bye !



DISCLAIMER
Precaution Steps

Your IP Address has been detected
BEWARE NOT TO COPY ANYTHING FROM HERE
Currently :  Flower[s] Visiting

AUTHOR
CONTACT

FOLLOWERS
Follow For Follow



PASTS





Credits

Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Mrs.Noreen