Status
Do follow my ig @noreenmuhammys :)
Mrs Noreen
Hai 20 Tahun :)
Wednesday, March 28, 2012 • 12:00 AM • 0 comments



Wah, Aku dah 20 Tahun hidup. Alhamdulillah Ya Allah. Kau benarkan aku dudok atas muka bumi nih dengan sihat walafiat & pelbagai ujian. InshaAllah, aku akan lalui yang seterusnya dengan penuh sabar :face28: hehehe. Arini ? Takde celebrate ape pon. Relax jer. Tiap tahun celebrate, ape salah nye kalau postpone untuk celebrate tahun depan. Nak celebrate dengan orang kampung, wat kenduri Doa Selamat kan elok, daripada wat party jer. Tak salah, cuma kurangkan. Tipu lah kalau aku cakap tak seronok kan
, seronok ape !? Goyang sanaaaaa, goyang siniiiii Ahahahahahha !! And tahun nih, Birthday aku tanpa someone special. Oo Tedah kata orang Sarawak. Kah3 !!! :face50: Bukak jer facebook, penohhhhh & tersenyum lebar aku. Tapi dalam hati, HANYA TUHAN YANG TAHU :face59:


Terima Kasih korang yang wish. 15 minutes of fame lah pulok kah3 !!!!

Ya Allah, apa ujian kau bagi kat aku ? Kenapa kau kuarkan darah luka lama ? Aku taknak semua nih berulang. Kenapa dia ucap kata sayang kalau sudah berpunya ? Kenapa die cakap nak pinang aku !? Kenapa dia cakap dia tunggu aku kalau dah berpunya ? Kenapa cakap masih cinta kalau sudah berpunya ? Kenapa harus milik orang ? Hina benar hidup seorang wanita lemah dan mudah terpedaya. Ape aku merapu nih. Tapi betul. Aku ada experience nih. & It happened, TODAY (27th March 2012). Brader nih, aku kenal lame dah, kalau masok tahun nih, aku rasa dah 6 tahun dah aku kenal die. Tapi lost contact 3 tahun camtu kot. Lepas tu contact balek, sebab cousin aku kasi number aku kat die bila die tau aku pakai Digi. Tapi, tadiiiiiiii, die cakap dah ade "ma'am" baru. Abis tu, watpe kau beli number Digi sebab nak contact aku, watpe kau sanggup create Facebook Account sebab nak contact aku, sebab ape kau cakap "I Miss You" kat aku ? Buat ape kau masih simpan & nak mintak gambar-2 aku ? Apesal kau nak jumpa aku ? Oi, boleh tak kau hapuskan semua tu ? Aku taknak la Ma'am kau tengok karang, tak pasal-2 retak hubungan korang tuh. Ya Allah !! Ampunkan saya berbahasa kasar. Aku doakan korang bahagia sampai ke anak cucu :face72: Oh~ Aku penghapus Boring semata-mata. Selalu jadi kat aku ek ? Asal korang wat aku camni ek ? Korang ingat perempuan ni takde hati & perasaan ke ? Oh, best ke ? Ape kata kalau aku wat kat korang camtu gak. Agak-2 kan, camne korang rasa ? Bengang kan ? Kalau dekat, confirm korang lempang minah tu kan ? Kalau boleh, aku nak ulang balik semua nih, ke tahun 2011. Tahun aku yang palingggggggg Happy. Takyah kau jumpa aku lagi pasni. Senang hati kau kan ? Puas hati kau kan ? Dendam kau dah terbalas. Elok kau buang number Digi tu, tak pun kau simpan wat pusaka. Aku happy untuk kau. Aku happy dengan kata-kata tipu kau. Semua tu bohong belaka. Kenapa lah aku yang selalu jadi mangsa bohong ? Aku memang mudah terpedaya kan ? Yelah, umur baru je 20 Tua :face54: Tak salah lah kalau jadi camni. Kalau yang tak pernah kena tu. Hati-hati :) Korang mampu mengubah nye. Satu jer aku nak ingatkan kat korang. Kalau kekasih lama datang balik, jangan lah dilayan dengan hati yang terbuka luas. Buka sikit-2 jer jadi lahh (HATI YE, bukan bukak benda lainnn). Contoh ; kalau die cakap, die masih sayang kat korang, masih tunggu korang, masih simpan semua kenangan korang, ACT NORMAL !!! Sebab, kalau selama ni menghilang, tidak mungkin perasaan sayang tu masih ada. Take your time untuk mendalami maksudnya. Harap korang faham :face40: Renung-renungkan lah, dan selamat beramal :face64: Lepas nih, semua yang die kasi kat akuuuuu, aku nak tanam. Kasi hilang, aku takmo tengok semua tuh. Tapi tak tau pulak nak tanam katne. Hampeh ! :face56:

And don't think aku give up camtu jer :face57: Aku tetap cekal. Aku memang tabah :face44: KAU ADA ???? Ni nak story. Hari tuuuu, aku ade termimpi abah & mak aku bawak baby perempuan kembar . But, bukan baby aku kot & bukan adik-2 aku. Anak angkat kot. Comel gile. Aku masih ingat abah aku sebut dalam mimpi tu camni "yang ni Tasha, dan yang sorang lagi ni Tania". Mak aiiii~ gebu nye baby :face12: hidung nye mancung !! Tak pernah aku dapat mimpi baby kembar. Ape petanda nye ye ? Okay, aku search kat Google, ni yang aku dapat :-

Tafsiran Mimpi

1. Bayi
Jika anda bermimpi menggendong bayi bertanda akan mendapatkan rezeki yang baik. Bila anda melihat bayi lahir anda akan aktif dalam suatu pekerjaan yang tidak disangka-sangka dan tidak ada hubungannya dengan pekerjaan anda yang lampu. Dan jika mimpi melihat bayi dalam kandungan ibu, bertanda orang yang menghalang-halangi usaha anda akan pergi dari anda. dari SINI

2.Bermimpi melihat bayi kembar tersenyum lucu
Artinya anda akan bahagia saat menikah (bagi yang akan nikah) atau anda akan mempunyai sahabat baik dan setia. Dari SINI

Kalau lah betul tafsiran nih semua, ALHAMDULILLAH. Memang betul Allah dah simpan spare untuk aku. Tunggu masa jer. Tapi, takde balak/husband pon aku boleh hidup ! Apa yang aku perlu ialah penyeri hidup. Maksud aku, ANAK :face42: Aku tak kisah lah sangat kalau nak ade husband ke tak. Ambik anak angkat kan boleh :face46: Asalkan mampu nak jaga. Entah lah, aku rasa sekarang nih, aku dah takde perasaan lagi dah nak couple-2 nih. Sebab selalu jer kena tipu. Tak kena tipu pun, kena layan macam rubbish ! Macam aku nih penunggu. Tapi, kalau ade jodoh tak kemana kan ??? Macam yang aku selalu cakap ;

Allah sengaja menemukan kita dengan ORANG yang salah, sebab die dah simpan ORANG yang betul bila masanya dah tiba

Kannn, betulkan ? Aku nih, tunggu masa jer lah. HAHAHA. So, kalau dah putus cinta tuh, anggaplah itu pasangan yang salah wat korang & itu adalah ujian wat korang :face21: Takpe kalau nak bersedih, nangis lah sepuas hati, IT"S IN YOUR DNA since birth dear :face34: Semua orang sedih kalau hati disakiti. Mamat yang Rock Kapak betul-2 pun boleh down kalau putus cinta. Kalau yang tak reti nak down tu, memang takde perasaan langsung lah ! Don't ever respect that kind of Mamat ! Tapi kalau dah break up tu, tapi diorang datang mintak maaf kat korang, korang maafkan je lah. Sedangkan Nabi ampunkan umat. Takkan manusia sama manusia taknak ampunkan umat. Allah maha Adil. Aku dah maafkan semua yang wat salah kat aku tuh. Bukan aku taknak reply, aku takde lui nak reply text korang. Birthday aku pun korang mintak maaf macam Hari Raya kan. Takpe, aku dah lama maafkan korang. Tapi satu je yang aku nak, aku taknak diorang ingat apa-2 yang pernah kitorang lalu bersama :face75: Take Your Time :) Aku tau, sesiapa yang sakit hati tuh, bukan senang nak sembuh kan ? Okay lah. Malas dah aku nak babbling macam sewel nih. Take care & Goodnight sayang :face71:


Labels: , , , ,


DISCLAIMER
Precaution Steps

Your IP Address has been detected
BEWARE NOT TO COPY ANYTHING FROM HERE
Currently :  Flower[s] Visiting

AUTHOR
CONTACT

FOLLOWERS
Follow For Follow



PASTS





Credits

Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Mrs.Noreen