Status
Do follow my ig @noreenmuhammys :)
Mrs Noreen
Aku Lulus !!!
Monday, February 27, 2012 • 11:39 AM • 0 comments



Ingat tak hari tu aku cakap 27/2 aku test JPJ ? Alhamdulillah :132: Aku dah lulus. Terima kasih kat kengkawan yang doakan untuk aku. Family aku yang bagi support. Mekasih banyak-2. Ek eleh, macam menang award pulokkk :face12: perasaannngg kan !? Ya Allah, aku pun tak sangka aku boleh pass. Meh aku story :95:

Once upon a time, chewah. Takyah bahasa omputeh bagai. Pagi tadi aku bangun pagi pukul 0630. Iyer, set jam 0630, tapi bangun nye 0650 :face61: Abis mandi-2 abis siap semua, aku relax. Aku tak breakfast tau pagi tadi. Sebab takde selera. Ada butterflies dahhhhhhh dalam perut. Belum tengok abang-2 JPJ agi tuh :face71: Dah nervous semacam. Bukan nervous ape pon, aku takut enjin kereta tu padam masa kat atas bukit tuh. Yang lain aku tak kisah sangat, yang bukit tuuuu, dah macam nightmare dah :face62: Kecut perut pulak aku nengok. Lepas abis belajar sekejap pagi tu, kitorang semua duduk kat bawah pondok yang ada. Pukul 0830 cengitu cik Abang-2 JPJ datang. Wah, semua yang tengok depan (termasuk aku) bila tengok JPJ lalu, 180degree kepala boleh pusing. Hahak, tipulah aku :face17: Tapi memang la, tengah syok-2 kitorang borak-2, tiba-2 JPJ datang, semua senyap. Macam tengok pengetua lalu kat kelas masa sekolah pulak :face65:

Okay, aku skip story. Dengar taklimat dari cikgu, & then taklimat Encik-2 JPJ :

Tahap Satu : Naik bukit dan turun bukit ; 3 minit
Tahap Dua : Side Parking dan Triple Turn ; 5 minit
Tahap Tiga : On The Road (bawak JPJ jalan-2) ; 3 minit

Tahap Satu : Aku orang kelima yang dipanggil. Uih, tak sangka pulak aku awal camnih. Jantong aku pun makin kuat main lagu shuffle :face23: Orang keempat failed, sebab bila dah kat atas bukit, handbreak die tak tarik abis, so kereta die undur balik. Terus failed. Aku mintak-2 la tak jadi cengitu. Doa aku termakbul :face34: Tapi bila aku naik bukit tu, dah lepas clutch pelan-2 then tekan minyak, bila dah lepas handbreak aku rasa kereta tu nak undur lagi. Aku pun tekan minyak lagi, kereta tu pun naik. Alhamdulillah. Lepas takak first :face64: Ahahahah

Tahap Dua : Okay, aku bukan nak menyombong lah. Tapi tahap kedua ni, senang ape. Asalkan korang tak terlepas clutch. Tahap dua ni aku okay je :face44: Takyah tekan minyak, main clutch jer dah cukup.

Tahap Tiga : Okay masa On The Road. Aku nervous gila. Nasib baik abang JPJ tu baik hati. Enjin aku pernah padam 2 kali. & aku terlupa tuka gear satu masa berhenti kat simpang :face48: Yang ni aku nak elakkan, benda ni la yang jadi. Nasib baik die baik hati bagitau kat aku macam ni macam tu :face76: Baik nyeeee hikhikhik 34

Happy gile aku weh. Tak sangka aku boleh lulus. Uishhh !! Aku betul-2 kecut perut masa atas bukit & on the road tadi. Nasib baik la aku bernasib baik :face21: Aku nak add extra nih. Abang-2 JPJ tadi semua nye handsome belaka !! Muahahahahahhahahahah :face56:


Labels: ,


DISCLAIMER
Precaution Steps

Your IP Address has been detected
BEWARE NOT TO COPY ANYTHING FROM HERE
Currently :  Flower[s] Visiting

AUTHOR
CONTACT

FOLLOWERS
Follow For Follow



PASTS





Credits

Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Mrs.Noreen