Status
Do follow my ig @noreenmuhammys :)
Mrs Noreen
Hairstyle
Wednesday, January 11, 2012 • 10:02 PM • 0 comments


Haaaaa, rambut ohhhh rambut. Nak tolong aku tukar imej tak ? Aku bukan nak cakap sombong la. Tapi kan, semua hairstyle aku dah try. Dulu, mase kecik-kecik aku dah pernah kasi curl aku punya rambut. Lepas tu, curl die macam tak menjadi. Die boleh lurus balek. Tu lahhhh aku hairan. Bazir duit je curl aritu, tapi tak menjadi. Hampeh. Rambut aku ni, jenis tebal. Susah nak jaga kalau curl. And then, bila dah besar ; umur aku dalam 13 tahun, aku potong rambut kasi pendek. Nak kata menyesal ade gak bila potong tu. Abah mati-mati taknak kasi aku potong rambut. Tapi seriously la peeps, rimas lah dengan rambut sendiri. Dahla tak terurus. Lepas potong tu, mestilah rambut panjang balek kan. So, bila panjang, aku tukar hairstyle. Disebabkan aku dah fed up dengan rambut panjang, aku kasi pendek lagi rambut aku macam nih :



Masa tu kan masa kegemilangan rambut panjang sebelah nih. Aku mintak square jer, tapi die cakap tak best, so die potong cengini. Aku xpeduli laaa, asalkan ok :) oke, aku takde simpan g gambar rambut aku yang potong cengini. Sorry ek.. Ok-ok, lepas aku buat rambut camni, aku kasi Dye. Gile kan ? Hahak, apa boleh buat, mase tu aku budak banyak masalah (tak la banyak sangat kot). Aku dye sikit-sikit jer. Ni haaa :

2008

Aku tak berapa ingat lah 2007 or 2008. Well, who cares. Nampak gebu kan haha ! Perasantan ! Ok, lepas hairstyle nih, aku tak ingat lah. Tapi, rasa-rasa nye kan, Aku buat camni lah :


Haaaa, kalau tak silap, camni lah. Aku potong lagi, kasi sama rata (square). Gambar ni pon aku tak simpan ag dah. Sedih tol lahh, takut pulak korang cakap aku tipu pulak..... sobss.. Ok-ok, now, the next hairstyle. Lepas potong square tu kan, aku tak potong ag dah. Lama gak aku pakai rambut pendek, start aku naik tingkatan satu, sampai tingkatan lima ; rambut aku pendek jer, lepas tu aku fed up rambut pendek, habis SPM aku tak potong rambut ag dah. Aku bela rambut sampai "panjang" sampai bahu, aku pun kasi rebonding aku punya rambut macam ni : 


Sorry la kabur sikit, sebab aku sengaja blur-kan gambar nih. Hahak !! Dulu-dulu mana ada aku pakai lens. Tulah lain sikit :) Oke, sebenarnyakan. Lepas rebonding nih, rambut aku diorang kat saloon tu tarik panjang sikit tau, tapi kat hujung rambut aku rosak sebab dye yang aku pakai tu, burok benoooo. So.... Diorang terpaksa potong la, panjang tu je la rambut aku lepas rebond :) Aku memang tak potong langsung rambut masa tu. Sampai sekarang 2012 :) Tapi, dalam tahun 2011 aku rebond balek la rambut aku, sebab kan ada rambut yang baru tumbuh tu, nak kene luruskan balek, so aku rebond balek la. Tapi, aku ubah sikit hairstyle aku kali nih, belakang aku kasi sama rata, tak mau layered. Depan aku buat "grance". :


Sorry la, aku buat muka cengitu.. Perkara yang sama berlaku. Lepas rebond kan die tak kasi cuci rambut 2 hari. Gatal siotttt~!! Lepas 2 hari aku cuci, and then guess what happen ? Hujung rambut aku rosak lagiiiiiiiii !!! Lagi terok daripada yang lepas. So, aku pegi balek saloon tu, suruh die potong. Bile potong kan, die tunjuk kat aku bahagian yang rosak tu, dekat rambut yang aku dye je. !! Menyesal nye aku dye duluuuuuuuuuuu~! Argh~!! Lepas ni aku taknak dye ag. Tapi rasa cam nak dye blonde ade gakkk :P And sekarang, nak tengok rambut aku ke ? Kalau full gambor rambut je, takde kot.. Kalau add on muka aku sekali ofkos aderr :


Eventhough caption tu aku tulis Aidilfitri 2011, tapi rambut aku masih camtu :) panjang dan masih lurus hahak !!! Takde syampu yang boleh meluruskan rambut kecuali rebonding hahahahahah !! Ingat rambut tebal macam aku ni senang nak rebond ke ? Sial lame dol !!!! Start merebonding rambut aku pukul 9 pagi, abis nye pukul 4-5 petang. Panas kerusi saloon tu aku keje kan wahahaha !! Dye die masih ade, tapi tak nampak kalau tak kene cahaya matahari. Ok, now. Aku fed up berambut panjang. Aku seronok tengok budak-budak perempuan yang rembut pendek. Aku taknak la, pendek yang dulu-dulu tuuuu. Aku nak rambut macam Kimberly Wyatt kumpulan PCD tuuuu~ Nak tengok ? Camni haaaa :


A T A U


BUT IN THIS COLOUR


There she goes. Aku suke ngan minah ni. Ape-ape je hairstyle die buat, semua cun kat die. Hishh !! Tunggu la bila aku betol-betol fed up ngan long hair aku buat cengini kayyyy, kalau bule, nak kaler camtu gak hahakkkk~!! xoxo #wink, sorry entry kali ni banyak pakai gambar :P


Labels:


DISCLAIMER
Precaution Steps

Your IP Address has been detected
BEWARE NOT TO COPY ANYTHING FROM HERE
Currently :  Flower[s] Visiting

AUTHOR
CONTACT

FOLLOWERS
Follow For Follow



PASTS





Credits

Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Mrs.Noreen